Overal gevoelig voor

JudithJobse_Kasteeltuin_Culemborg

We spreken af bij de wensput in de Kasteeltuin, waar ooit het oude kasteel van de heer van Beusichem stond, de grondlegger van het huidige Culemborg. Ik heb Judith Jobse gevraagd naar een favoriete plek die iets zegt over wie zij wil zijn in het leven. ‘Het water’ van de put en ‘de bron’ zijn, dat inspireert haar.

Judith, die per toeval beroemd werd met haar flagrante  hit You, heeft eigenlijk meer gestudeerd over psychologie en therapie dan over muziek. Dat komt doordat ze van jongs af aan moeite had met haar energiehuishouding. Chronische vermoeid en overal gevoelig voor zijn dwongen haar keuzes te maken in haar leven. Nu kiest zij ervoor haar kennis hierover te delen in haar boek over hooggevoeligheid. Naast muziek maken natuurlijk. Want zingen is de bron die haar voedt.JudithYou

De geboren en getogen Culemborgse heeft op de universiteit van het leven geleerd dat muziek maken heerlijk is en volkomen bij haar natuur past, maar dat dat wel iets heel anders is dan er geld mee moeten verdienen. Het dilemma voor veel kunstenaars, die uiteindelijk het beste van zichzelf willen brengen aan de wereld, maar door praktische beslissingen telkens afgeleid worden van hun levensdoel. Dit is waarom zoiets als een basisinkomen zo geweldig zou zijn. Kunstenaars en andere gevoelige zielen of mensen die om wat voor reden niet mee kunnen in deze enorm veeleisende maatschappij kunnen financieel ontspannen omdat de basis geregeld is. Judith heeft door haar hooggevoeligheid geleerd in het leven om niet anders te doen dan waar zij goed in is en wat alleen zij deze wereld kan brengen.

Overgevoeligheid voor straling van zendmasten en daar oprecht geïnteresseerd in zijn brachten haar bij de baan die ze begin dit jaar heeft opgezegd om fulltime aan haar boek ‘Overal gevoelig voor’ te kunnen gaan schrijven. Ze werkte 3 dagen per week bij een bedrijf dat de schadelijke effecten van straling onderzoekt  en producten ontwikkelt die straling tegengaan. De gevolgen van haar hooggevoelig zijn speelden ook een grote rol in de tijd dat ze als zangeres heel bekend was. De roem eist beschikbaar zijn op alle tijden en overall naar toe reizen en laat naar bed. Deze kombinatie veroorzaakte veel stress die de meeste artiesten naar ‘de middelen’ doet grijpen. Judith moest echter op zoek naar een minder destructieve levensweg die haar zou voeden i.p.v. opbranden. Ze vond dit bij de levenswijze van de Hindoestaanse Yogi. De meest bekende is moeder Amma. Judith put uit meditaties de levensenergie, de Chi, om om te gaan met een lichaam dat heel vaak moe is en om aanpassing vraagt. Puur leven, het in de natuur zijn en zuiver eten zonder toevoegingen houden ook haar energie op peil.

Judith geeft met veel plezier zangcoaching en ze schrijft aan het boek ‘dat er uit moet’. En dat allemaal naast het opvoeden van drie kinderen in drie heel verschillende levensfasen. Ook geen onbelangrijke taak. Moeder, activist, schrijver en singer-songwriter en zangcoach, in willekeurig volgorde. Toch nog best veel petten op.

Judith’s boek over hooggevoelig zijn wordt begeleid door haar pagina op Facebook ‘Overal gevoelig voor’. Ook geeft ze deze zomer de Transformational Vocal Course om van je podiumangst af te komen met NLP. Kijk op Judith’s website.

©Portret in Woord en BeeldManette Zeelenberg

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Hello! I fair-minded would like to grant a brobdingnagian thumbs up recompense the gargantuan info you mooncalf here on this post. I will-power be coming baulk from to your blog also in behalf of more soon. http://www.surviv-io.fun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.