Altijd wat te doen

van links naar rechts; Corine, Jolanda, Jantien, Anne Hilde, Piet

Nuchterheid, dienstverlenend en altijd bereikbaar. Dat is wat Piet Stapel zegt over zijn praktijk. Samen met dierenarts Jantien Haanebeek vormen zij Dierenkliniek Stapel en Haanebeek in de Zandstraat van het centrum van Culemborg. Huisdieren maar ook boerderijdieren bedienen zij met hun veterinaire kennis. De afwisseling maakt het zo interessant. Naast Piet en Jantien is Corine als dierenarts in dienst en de assistentes zijn Anne Hilde en Jolanda. Ze zijn altijd bereikbaar, ook ’s nachts en in het weekend. Met  z’n vijven hebben ze het er maar druk mee. “Je weet nooit hoe een dag verloopt”, zegt Jolanda. En dan gaat alweer de telefoon.

JantienscheertRuska_Dierenarts_StapelenHanebeek_Culemborg

Jantien scheert behoedzaam de buik van Ruska. Ze heeft tumoren in haar melkklieren die verwijderd moeten worden. Haar baasje vroeg of ze omzichtig wilde scheren, de hond loopt shows en moet er immer tip top uitzien. Ruska is onder zeil en laat het zich allemaal welgevallen.

Corine verwijdert houtuit de bek_Dierenarts_StapelenHanebeek_Culemborg

Ondertussen wordt in de spreekkamer ernaast een Duitse Staande verdoofd. Hij eet al een paar dagen niet. Bij nadere inspectie heeft hij heel wat houtsplinters in zijn bek en keel. Die moeten verwijderd worden. Het gezicht van de baas spreekt boekdelen: ‘Zorgen om zijn trouwe viervoeter.’

Ruskaligterlekkerbij_Dierenarts_StapelenHanebeek_Culemborg

De buik van Ruska is ontsmet met jodium voor de eerste incisie.

JantienopereertRuska_Dierenarts_StapelenHanebeek_Culemborg

De tumor laat zich redelijk makkelijk verwijderen. Op dit moment loopt Ruska alweer kwispelend rond.

Corineverwijderthout_Dierenarts_StapelenHanebeek_Culemborg

De eigenaar van de Duitse Staande legt teder zijn hand bij de kop van zijn hond. Voor Stapel en Haanebeek is het belangrijk om de baasjes altijd goed te informeren over wat er aan behandelingen mogelijk is. Daarbij staat het welbevinden van het dier voorop.

Baliedrukte_Dierenarts_StapelenHanebeek_Culemborg

Bij de balie staan ze alweer in de rij voor voeding en voor zaken als vlooienbestrijding. Er is hier altijd wat te doen!

 

Portret in woord en beeld: Manette Zeelenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.