Harry van Alphen (D66)

Portret

Op de vraag hoeveel kinderen Harry van Alphen heeft, antwoordt hij met een grote glimlach: “Vijfduizend”.  Hij doelt hiermee op het aantal leerlingen van de scholengemeenschap in Rotterdam waar hij directeur is. Verantwoordelijk voor het onderwijs. Dat gaat hem aan het hart en zit de voormalige geschiedenisdocent van Lek en Linge in het bloed.

HarryvanAlphen_WerkplaatsLL

De geboren en getogen Culemborger Harry van Alphen van D66 gaat zich nu inzetten voor de provincie Gelderland. Twaalf jaar was hij fractievoorzitter van D66 in Culemborg. Beter onderwijs, een sterkere lokale economie en creatieve oplossingen voor lastige kwesties waren zijn stokpaardjes. De visie van D66 sluit naadloos aan bij waar hij al jaren voor strijdt. Duizenden jongeren worden elke dag opgeleid voor (nieuwe) banen. Investeren in innovatie en produktontwikkeling in het bedrijfsleven en in de aansluiting op de arbeidsmarkt geeft jongeren meer perspectief. D66 zorgt voor intensievere contacten tussen bijvoorbeeld de maak- en foodindustrie, de landbouw en de universiteiten en hogescholen van Wageningen en Arnhem-Nijmegen. En investeert daadwerkelijk in deze sectoren alsook in het toerisme.

Innovatief vermogen zit D66 in het bloed, daarom creëert D66 broedplaatsen voor ondernemers om hun producten te vernieuwen of om nieuwe kennis op te doen en toe te passen. Een stem op D66 is een stem op investeren in groei, een stem voor meer banen en beter onderwijs. En dat is Harry van Alphen op het lijf geschreven.

3 Comments

Comments are closed.